A Hrvati-Horvátok és Čakav katedra listájának programja


Mit is akarunk?

 1. Megőrizni, feléleszteni és erősíteni az összes hazánkban élő, horvátul érző ember kulturális és nyelvi identitását.
 2. Kiállni a Magyarországon beszélt összes horvát nyelv és nyelvi változat egyenjogúsága mellett.
 3. Fiatalok nélkül a jövő elképzelhetetlen, ezért elengedhetetlen, hogy működésünk minden területén (iskolaügy, kulturális és tudományos intézmények, médiák) kiemelten foglalkozzunk velük.
 4. Célunk a gyümölcsöző, értelmes és nyílt párbeszéd, valamint az átláthatóság az önkormányzati rendszer minden szintjén.
 5. Regionális megosztottságunkon csak teljesen új intézményes mechanizmusok beiktatásával leszünk képesek úrrá lenni – a választások kimenetelétől függetlenül.
 6. Anyaországunknak, Horvátországnak sokkal energikusabban és nagyobb mértékben kell bekapcsolódnia a megmaradásunkat elősegítő jelentősebb projektek finanszírozásába.
 7. A magyarországi horvátok jelentős közösséget alkotnak, mi tisztában vagyunk intellektuális kapacitásainkkal és képességeinkkel, ezért a jövőben erre az értelmiségre nagyobb mértékben kell támaszkodnunk.
 8. Az Európai Unió támogatja a kulturális, nyelvi és etnikai sokszínűséget, kiemelten segíti a kisebbségeket. Közvetlen pályázatok útján szeretnénk hozzájutni a terveink megvalósításához szükséges uniós forrásokhoz.
 9. Önkormányzati politikánk részeként meg kell jelennie a gazdasági elemnek is, ezért szorgalmazzuk egy külön gazdasági bizottság felállítását.
  Az elsők legyenek elsők! Szavazzon a 1. számú listára!